Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının bu yıl farklı bakış açılarıyla ele alınarak "Millî Para - Millî İrade" temalı etkinliklerle kutlanmasının kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda okulumuzda salgın nedeniyle çevirmiçi olarak düzenlenecek etkinliklerde ülkemizin öz kaynaklarıyla ürettiği, sanayi ve teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı, uluslararası düzeydeki çalışmalarının vurgulandığı, çocuklarımıza yerli ve millî değerlerimizin tanıtıldığı panel, konferans ve video gösterimi vb. etkinliklerin yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 yakın temaslıların karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürülmesi ve PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda sonlandırılabilmesine ilişkin düzenlemelerin uluslararası güncellemelere paralel olarak yapıldığını bildirdi.

Mevlana haftası her yıl 7-17 Aralık arasında kutlanır. Bu günlerde yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Oldukça büyüleyici olan programlara binlerce insan katılıyor. Mevleviler tarafından yapılan, mesnevilerin ve semahların döndüğü etkinliklerle Mevlana'yı anıyorlar. Mevlana'nın ölüm günü 17 aralık 1273 olduğu için bu gece Şeb-i Aruz gecesi olmuştur. Şeb-i Aruz düğün gecesi demektir. Mevlana'nın Rabbine, sevgiliye kavuşması Düğün Gecesi olarak adlandırılmıştır.

TRT EBA İLKOKUL TV 098.12.2020 ÇARŞAMBA YAYIN PROGRAMI

TRT EBA İLKOKUL TV 07 ARALIK - 12 ARALIK 2020 3. SINIF YAYIN PROGRAMI

TRT EBA İLKOKUL TV 07.12.2020 PAZARTESİ YAYIN PROGRAMI

Müzeler sanal gezi için açılmıştır.

Öğretmenlerimiz etkinliklerin tamamını uzaktan eğitim yoluyla yapmaktadır.

Öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla öğretmenlerimiz tarafından sizlere gönderilmiş olan günlük eğitim akışlarındaki etkinlikleri çocuğunuza rehberlik ederek uygulamanız önem arz etmektedir.

Trafik Dedektifleri projesi; ülkemizin kanayan yarası olan trafik kazalarının azaltılması için ülke genelinde başlatılmış bir seferberlik ilanıdır.

Öğrencilerin HES kodlarının e devlet üzerinden yapılan sorgulama artık MEBBİS modülü üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerimiz bu doğrultuda girişleri yapıp, eksiklikleri en kısa sürede tamamlamaları gerekmektedir.

Değerli Öğretmenlerimiz;

* Her ders için yeni ID ve şifre belirleyerek EBA'ya bu bilgileri giriniz.

* Ders oluştururken 'Bekleme Odası (Waiting Room)' özelliğini aktive ediniz.

* Her ders için farklı ID ve şifre kullanmanız, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır.

Okul öncesi öğrencilerimize yönelik canlı derslerimiz haftanın 3 günü EBA platformundan  20 dakika ders uygulaması şeklinde yapılacaktır .

Cumhurbaşkanlığımızın Covid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, tüm merkezi sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki Usul ve Esaslara uygun olarak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarıyla ayrı ayrı belirlenİP, AVM'lerde ve semt pazarlarında daha önceki Genelgelerde belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Covid-19 sorumlusu ve pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılacaktır.

Ayrıca AVM'lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesine ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşterinin AVM'ye kabul edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçlarının (ekmek, temel gıda vb.) planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla karşılanacaktır.