Ara

Üsküdar ilçesinde faaliyette bulunan Deniz Temiz Derneği/TURMEPA'nın denizlerin de oksijen kaynağı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Türkiye geneli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, "Denizlerin Önemi, Sıfır Atık, Sıfır Atık Mavi ve Bilimsel Proje Hazırlama" başlıklarında ücretsiz çevrimiçi eğitimler düzenlenecektir

Ara

Okulumuza gelen ziyaretçilerin T.C. kimlik numaraları ile HES kodlarının sisteme kaydedilerek Covid-19 kapsamında riskli olup olmadığı bilgisine hızlı bir şekilde erişim sağlanabilmektedir.

Bu sebeple okulumuza gelen tüm ziyaretçilerin ve tedarikçilerin HES kodlarını okul yönetimine vermesi gerekmektedir.

Ara

- İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir. 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır. 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ara

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre;

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında da uzaktan/online eğitime devam edilmesi kararı aldı. 25 Ocak'ta ise 2020-2021 eğitim öğretim yılı sömestr tatili başlayacak. Daha önceki yıllarda 2 hafta olarak uygulanan bu tatil bu sömestr döneminde 3 hafta olarak uygulanacak.

Ara

22 Ocak 2021 Cuma gününden itibaren öğrencilerimizin karneleri dağıtılmaya başlanacaktır. Veli ve öğrenci yoğunlaşmayı ve bir arada bulunmayı önlemek ve teması en aza indirmek amacıyla karne dağıtımları değişik gün ve saatlerde yapılacaktır.

Karnelerin dağıtılacağı gün ve saat sınıf öğretmenleri tarafından duyurulacaktır.

Tüm Velilerimize ÖNEMLE duyurulur.

Ara

Adres kodu sistemi, 9 haneden oluşuyor ve vatandaşların kayıtlı bulunduğu adrese yönlendiriyor. Okul kayıtları, kurum ve kuruluşlar hatta kargolar gibi kurumlara beyan edilen adres yerine adres kodu kullanılacak.

Ara

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hastalarımıza Can Yakınlarımıza Umut Olalım Kampanyası" başlatılmıştır.

Ara

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İstanbul'u Okuyorum Projesi kapsamında okullumuzda oluşturulan okuma gruplarının etkin ve verimli çalışmasını sağlamak amacıyla okuma grupları ile çevrim içi kitap tahlilleri programlarının yapılması önem arz etmektedir.

Etkinliklerde tahlil edilecek kitabın Türk eğitim sisteminin genel ve özel amaçlarına aykırı olmayacak şekilde olmasına okuma grubu rehber öğretmenler tarafından azami özen gösterilmelidir. Yapılan etkinliklerin takibini kolaylaştırmak ve farklı okuma gruplarına örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla ilgili görsellerin okul müdürlükleri aracılığı ile istmemkultur@gmail.com adresine gönderilmesi hususunda;

Ara

İçişleri Bakanlığı tarafından  Yeni Koronavirüs Genelgesi Yayınlandı.

Sağlığımız için kurallara hep beraber uyalım.

Ara

Okulumuz 2-B sınıf öğretmeni 17 Aralık 2020 Perşembe günü saat 16.00'de genel veli toplantısı düzenleyecektir.  Veli toplantısı Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek olup, link sınıf öğretmeni tarafından velilerimize gönderilecektir.

2-B sınıfı velilerimize duyurulur.

Ara

Okulumuz 2-A sınıf öğretmeni 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 15.00'de genel veli toplantısı düzenleyecektir.  Veli toplantısı Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek olup, link sınıf öğretmeni tarafından velilerimize gönderilecektir.

2-A sınıfı velilerimize duyurulur.

Ara

Okulumuz 4-B sınıfı 17.12.2020 Perşembe günü çevrimiçi olarak Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili etkinlikler yapacaklardır.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun.

Ara

Okulumuz 4-A sınıfı 15.12.2020 Çarşamba günü çevrimiçi olarak Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili etkinlikler yapacaklardır.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun.

TRT EBA İLKOKUL TV 14 ARALIK - 19 ARALIK 2020 2. SINIF YAYIN PROGRAMI