T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Bernar Nahum İlkokulu

Etiket Sonuçları: Okul Sağlığı Hizmetleri

Ekm

"Sağlıklı Gelecek İçin Hijyenik Okullar projesi; resmî ilköğretim kurumlarındaki öğrenciler olmak üzere, hizmetliler, kantin görevlileri ve öğrenci velilerini de kapsayan geniş bir kitleyi; Genel alan temizliği okul hijyeni ve sağlık açısından önemi hususunda bilgilendirmek, doğru temizlik alışkanlıkları  kazandırmak amacıyla hazırlanmış  bir eğitim projesidir.

Şbt

Okul sağlığı hizmetleri kapsamında 27 Şubat 2020 Perşembe günü 2. Ders saatinin ilk 10 (on) dakikasında "Sağlık İçin Hareket Et" etkinliği kapsamında tüm öğrencilerimizle spor etkinliği gerçekleştirilecektir.

Şbt

"Sağlıklı Gelecek İçin Hijyenik Okullar Projesi" kapsamında 25 Şubat 2020 Salı günü 1. ders saatinde "Temiz Olalım, İsraf Etmeyelim" ve "Temizlenelim, Çevremizi Kirletmeyelim"  konulu kişisel hijyen dersi işlenecektir.

Şbt

Sağlıklı Gelecek için Hijyenik Okullar projesi kapsamında, 24 Şubat 2020 Perşembe günü,  1. Ders saatinde ´´Dersimiz Temizlik´´ konulu etkinlik yapılacaktır. Etkinliğin ana konusu ´´Gıda hijyeni´´ olacaktır. 



Ock

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında 2. dönemin başında (Tam tarih daha sonra bildirilecektir) veli izin belgeleri doğrultusunda öğrencilerimize 2. ağız diş sağlığı florürlü vernik uygulama uygulaması yapılacaktır. 

Flörürlü vernik uygulaması yapılan öğrencilerimiz, 1 (bir) saat sonra yemek yiyebileceklerdir.

NOT: Form önlü arkalı tek sayfa olacak şekilde doldurulup, en geç 17.01.2020 Cuma gününe kadar okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.

Ara

Okul çağı çocukları için günlük tüketilmesi önerilen besin grupları ve diğer öneriler için tıklayınız.

Anne ve babaların dikkat etmesi gereken hususlar için tıklayınız.

Ara

Okulumuz 1-A sınıfı öğrencileri DaBT-İPA ((Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Çocuk Felci) Aşısı) ile KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısı oldular. Bu aşılar ilkokul döneminde çoklu bir ortamda fazlasıyla iç içe bulunan öğrencilerin hastalıklardan korunmaları için çok önemlidir. 

Öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimzle beraber sağlıklı uzun ömüler dileriz.

Kas

Okulumuzda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında eğitim görmeye başlayan bütün 1. Sınıf öğrencilerimizin genel sağlık taraması için Randevu alımı kurumumuzca yapılmış olup cep telefonlarınıza Sağlık Bakanlığının MHRS (Merkezi Hastane Randevu Siztemi) üzerinden gelecek randevu tarihinde belirtilen aile hekimine veya hastaneye gitmeniz gerekmektedir.

Tarama sonucundan sınıf öğretmeninize bilgi vermenizi rica ederiz.

Kas

4/C Sınıfı Fen Bilimleri dersinde yine farklı ve güzel bir etkinlik planladı. Bu etkinliği en önce tamamlayan yine Civan Can oldu. Sloganımız "Sağlıklı Besleniyorum, Hamburgerimi Kendim Yapıyorum" idi. Kendisini tebrik ediyoruz. Sağlıklı, başarılı ve afiyetli günler diliyoruz.

Ekm

Diyabet çağımızın önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Talatpaşa İlkokulu olarak öğrencilerimize, velilerimize ve tüm çevremize bu konuda bilinçlendirmek, önlem almak ve mevcut diaybet hastaların yaşamlarını kolaylaştırmak hedefiyle seminer, afiş, broşür vb. çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu konuda katkısı olabilecek tüm gönüllü kişi ve kurumların desteklerini bekleriz.  

Ekm

"Sağlıklı Gelecek İçin Hijyenik Okullar projesi; resmî ilköğretim kurumlarındaki öğrenciler olmak üzere, hizmetliler, kantin görevlileri ve öğrenci velilerini de kapsayan geniş bir kitleyi; Genel alan temizliği okul hijyeni ve sağlık açısından önemi hususunda bilgilendirmek, doğru temizlik alışkanlıkları  kazandırmak amacıyla hazırlanmış  bir eğitim projesidir.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde ilgi Protokol  kapsamında, okulda sağlığın korunması ve geliştirilmesi programı yürütülmektedir. Öğrencilerimize yönelik; işitme, görme, ağız-diş sağlığı taramaları, okul aşısı uygulamaları ile öğrenci muayene ve izlemleri, Sağlık Bakanlığı il sağlık müdürlükleri toplum sağlığı merkezi/aile sağlığı merkezi/ ilçe sağlık müdürlüğü/sağlıklı hayat merkezlerinde görevli sağlık çalışanları tarafından yapılmaktadır. 

Bu kapsamda öğrencilerimize yapılacak; tarama, aşılama programları, öğrenci muayene ve izlemleri öncesinde veli izin belgeleri müdürlüğümüze teslim edilmesi gerekmektedir.

Eyl

2B SINIFI ÖĞRENCİLERİ İLK DERSTE HİJYEN VE ÇEVRE TEMİZLİĞİNİN SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ HAKKINDA KONUŞUP GÖRSEL ÇALIŞMALAR YAPTILAR VE HER BİRİ BOYADIĞI GÖRSELE UYGUN BİR SLOGAN YAZDI. ÇALIŞMALARINI DA PANODA SERGİLEDİLER.

Eyl

Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında bol bol meyve tüketiyoruz. Atıştırmalık olarak kuruyemişleri tercih ediyoruz.

Eyl

"Sağlıklı Gelecek İçin Hijyenik Okullar Projesi" kapsamında 30 Eylül 2019 (Pazartesi) tarihinde "Temiz Olalım, İsraf Etmeyelim" ve "Temizlenelim, Çevremizi Kirletmeyelim" başlığı altında okulumuzda 1. ders saatinde "Kişisel Hijyen" dersi işlenecektir.

Eyl

´´Dünya Sağlık İçin Hareket Et´´ etkinliği kapsamında 24/09/2019 Salı günü 2. Ders saatinin ilk 10 (on) dakikasında okulumuzda spor etkinliği gerçekleştirilecektir.

Eyl

Sağlıklı Gelecek için Hijyenik Okullar projesi kapsamında, 23 Eylül 2019 Pazartesi günü,  1. Ders saatinde ´´Dersimiz Temizlik´´ konulu etkinlik yapılacaktır. Etkinliğin ana konusu ´´Gıda hijyeni´´ olacaktır. 

Eyl

Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığın Temelidir.

Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir.

 

Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır.

Eyl

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme her yaş döneminde olduğu gibi özellikle de çocuklar için çok önemlidir. Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul öncesi çocukların pek çok besin öğesine olan ihtiyacı hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazladır ve bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve sürekli bir büyüme gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan biridir ve çocukluk döneminde edinilen yanlış beslenme alışkanlıkları kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır.

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri çocukların sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır. 

Eyl

Ülkemizde okul öncesi çocuklarda görülen önemli sağlık sorunları arasında protein-enerji dengesizliği, D vitamini yetersizliği, anemi, çeşitli vitamin yetersizlikleri, basit guatr ve yaygın diş çürükleri yer almaktadır. Ayrıca son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de okul öncesi ve okul çağı çocuklarda obezite (şişmanlık), yaşam şeklinde ve beslenme alışkanlıklarındaki hızlı değişimlere bağlı olarak hızla artan bir sorun haline gelmiştir. Okul öncesi çocuk grubunun beslenmeleri tamamen başkalarına bağlı oldukları için bu yaş grubunda görülen aşırı yemek yeme yani şişmanlık daha çok anne, baba ve bakıcıların hatasıdır. Enerji tüketiminin artmasıyla fazla tüketilen bu enerji yağ olarak vücutta depolanır ve aşırı kilo alımı ile kendini gösterir.

Kas

Nis

okulsagligi.meb.gov.tr     adresinden dökumanlara ulasabılırsınız.