2023 Eğitim Vizyonu Kapsamında EBA Çalışmaları

EBA Platformunun 2023 Eğitim Vizyonunun gerektirdiği şekilde geliştirilmesi amacıyla bakanlığımızca çalışmalar yürütülmektedir.

Bu kapsamda;

- Tüm derslere ait içerikler (ders kitapları-anlatım videoları-sınavlar-uygulamalar ) tek alandan, kolay erişilebilir şekilde sunulmuştur.

- Zorunlu ve seçmeli derslerin müfredatlarının EBA'ya tanımlanması sağlanmıştır. Bu sayede tüm branş öğretmenleri sistemde öğrencilerine mevcut içeriklerden çalışma gönderebilmekte, içerik üretimi yapabilmekte, soru - sınav oluşturabilmektedir.

- Kişiselleştirilmiş arayüz sayesinde her öğrenci ve öğretmen kendisine e-okul sisteminden aktarılmış derslere doğrudan ulaşacaktır. Kendine özel son çalışmalarının, paylaşımlarının,takviminin yer aldığı kişiye özel sayfa sağlanmıştır.

- Kazanımlarla doğrudan eşleşmeyen fakat öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve/veya eğlenceli zaman geçirmelerine katkı sağlayacak diğer destekleyici içerikler (okuma kitapları-uygulamalar-dergiler-videolar-ses dosyaları)  ise "Kütüphane" alanından yayınlanmıştır.

- EBA-Portfolyo alanında öğrenci kendini tanıtma, katıldığı sosyal faaliyet belgelerini sunma imkanı bulacak, puan ve armalarının detaylarını görüntüleyebilecektir.

- Kişiye Özel Takvim uygulaması ile resmi tatilller, e-okuldan öğretmenlerin girmiş oldukları sınav tarihleri, planlanmış etkinlikler, öğretmen tarafından gönderilmiş süreli çalışmalar öğrencinin sayfasında görüntülenmektedir.

- Öğrencinin çözdüğü sınavlardaki eksik konularının analizinden yola çıkarak sistem içerik önermesi sağlamaktadır.

- Özel okul öğrencilerinin de sisteme erişimi sağlanmıştır.

- Öğretmenler için, içinde dijital içeriklerin etkin kullanımı ve diğer pedagojik alanlarda gelişimi hedefleyen dersler bulunan, senkron ve asenkron eğitim verilebilecek "Mesleki Gelişim Alanı " oluşturulmuştur.

- Eğitim Fakülteleri ve İlahiyat Fakülteleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri akademisyen ve öğrencileri, Yurtdışı kullanıcıları ile  Pictes kullanıcılarının  da EBA'ya  giriş yapabilmeleri sağlanmıştır.

Yayın: 05.11.2019 - Güncelleme: 05.11.2019 08:18 - Görüntülenme: 327

Etiketler :