T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Bernar Nahum İlkokulu

Etiket Sonuçları: geri dönüşüm

Mrt

Eko Okulları projesi kapsamında iki yıldır okulumuzda devam eden çalışmada 2024 yılı Şubat ayı konusu geri dönüşümden robot tasarımı yapmakta. Okulumuzun öğrencileri birbirinden güzel robot tasarladılar. Tasarlanan robotlar okulumuzun Eko Panosunun önünde sergilenmeye başlandı. Sergimiz mart ayı boyunca sergilenecek.

Mrt

Ekim 2022 tarihinden beri okulumuzda yürütmüş olduğumuz Uluslararası Eko Okulları projesinde Yeşil Bayrak başvuru hakkına ulaştık. Yeşil Bayrak ödülü için başvurumuzu 29.02.2024 tarihinde Eko okul koordinatörümüz Ali Ateş yaptı. Sonuçlar bir ay içinde açıklanacak.

Kas

Sıfır Atık projesi kapsamında düzenlemiş olduğumuz Atık Pil Toplama Kampanya'mıza Ekim ayında 10 kg ile en fazla atık pil toplayan 3-A sınıfı öğrencilerimize doğal çevreye koruma konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutlar, sınıf öğretmenimiz Odil hanıma teşekkür ederiz.

May

♻️ 2-A SINIFI UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE DE PROJELERİNE DEVAM EDİYOR. HER ÖĞRENCİ ♻️ GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ  İLE ATIK MALZEMELERİ DEĞERLENDİREREK KENDİ ÖZGÜN ÇALIŞMASINI HAZIRLADI.

Şbt

2-A sınıfı her ay olduğu gibi bu ay da atık pil ve kapak toplama konusunda şampiyonluğu sürdürüyor. Atık pillerin çevreye zararlarını iyice kavrayan 2-A sınıfı öğrencileri , çevresini bu konuda bilinçlendiriyor,hiç bir atık pili çöpe atmıyor.Çevreye duyarlı öğrencilerimizi ve desteklerinden dolayı velilerimizi kutlarız.

Şbt

Okulumuzda "Sıfır Atık Projesi" devam ediyor. Öğrencilere bu konuda farkındalık yaratarak daha temiz ve yaşanılabilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda siz değerli velilerimizden desteklerinizin devamını bekliyoruz. Okulumuzda "Plastik-Karton-Kompozit-Cam Toplama Kutusu, Plastik Kapak Kumbarası ve Atık Pil Toplama Kutusu" bulunmaktadır. Sıfır atık projesine elinizde bulunan geri dönüşüm malzemelerini okulumuza ulaştırarak, projeye katkıda bulunabilrisiniz.

Şbt

2-A sınıfı atık pil toplamada her ay olduğu gibi yine zafere koşuyor.Duyarlı öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz;

Atık pil ve atık kağıtları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla başlattığımız atık pil ve kağıt toplama kampanyamız devam etmektedir. Çevrenizden topladığınız atık pil ve kağıtları okulumuza getirerek geri dönüşüm kampanyamıza destek sağlayabilirsiniz.

Kas

Sıfır Atık projesi kapsamında düzenlemiş olduğumuz Atık Pil Toplama Kampanya'mıza Ekim ayında 15 kg ile en fazla atık pil toplayan 2-A sınıfı öğrencilerimize doğal çevreye koruma konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutlar, sınıf öğretmenimiz Odil hanıma teşekkür ederiz.

Ekm

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz;

Atık pil ve atık kağıtları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla başlattığımız atık pil ve kağıt toplama kampanyamız devam etmektedir. Çevrenizden topladığınız atık pil ve kağıtları okulumuza getirerek geri dönüşüm kampanyamıza destek sağlayabilirsiniz.

Ekm

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI DEVAM EDİYOR.EKİM AYININ EN ÇOK PİL TOPLAYAN 2-A SINIFININ ÇEVRECİ ÖĞRENCİSİ ALPARSLAN AYDEMİR'İ KUTLUYORUZ.

Ekm

2-A SINIFININ ÇEVRECİLERİNDEN ELİF YALÇIN'I  SIFIR ATIK PROJESi'NE DESTEĞİNDEN DOLAYI KUTLUYORUZ.

Ekm

Atık Pil Nedir ve Neden Toplanmalıdır?

 

Ekm

Atık Malzemelerden Survivor Parkuru oluşturarak öğrencilerin atık malzemeler konusunda farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır.

Ekm

Atık Malzemelerden Survivor Parkuru kurarak öğrencileri geri dönüşüm konusunda farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır.

Eyl

4-C sınıfı öğrencileri bu sene de "Mavi Kapak" ve "Atik Pil" toplama, geri dönüşüme kazandırma konusunda üstüne düşen görevi yapmayı devam ediyorlar. 

Eyl

Atık piller toprak, su ve canlılara büyük zararları vardır. Bu atık pillerin içerisinde oldukça büyük zararları dokunan kimyasallar bulunur. Bunlar; civa, kurşun, çinko, nikel, kadmiyum, mangan, demir, lityum ve kobalt gibi insan sağlığına ve cevreye büyük zararlar veren elementlerdir. Bu maddeler insanlarda kansere, bitkilerde bitkilerin çıkmamasına, suda yaşayan hayvanların ölümüne neden olabilmektedir. Atık pillerde bulunan 1 gr. civanın 10.000.000 lt. temiz suyu zehirlediği bilinmektedir. Bu anlamda atık pillerimizi atık pil kutularına atarak doğayla buluşmasını engellemeliyiz. Atık pillerimizi okulumuz giriş katındaki atık pil kutumuza atabilirsiniz.