Etiket Sonuçları: HES KODU

Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki Usul ve Esaslara uygun olarak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarıyla ayrı ayrı belirlenİP, AVM'lerde ve semt pazarlarında daha önceki Genelgelerde belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Covid-19 sorumlusu ve pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılacaktır.

Ayrıca AVM'lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesine ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşterinin AVM'ye kabul edilecektir.

Resmi ve özel kurumlarda çalışan personel, öğretmen, öğrencilerin ve kurumlara gelen ziyaretçilerin T.C. kimlik numaraları ile HES kodlarının sisteme kaydedilerek Covid-19 kapsamında riskli olup olmadığı bilgisine hızlı bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

HES kodu olmayan personel, öğrenci veli ve okula gelen ziyaretçiler giremiyeceklerdir.