T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Bernar Nahum İlkokulu

Etiket Sonuçları: atık

Mrt

Eko Okulları projesi kapsamında iki yıldır okulumuzda devam eden çalışmada 2024 yılı Şubat ayı konusu geri dönüşümden robot tasarımı yapmakta. Okulumuzun öğrencileri birbirinden güzel robot tasarladılar. Tasarlanan robotlar okulumuzun Eko Panosunun önünde sergilenmeye başlandı. Sergimiz mart ayı boyunca sergilenecek.

Mrt

Ekim 2022 tarihinden beri okulumuzda yürütmüş olduğumuz Uluslararası Eko Okulları projesinde Yeşil Bayrak başvuru hakkına ulaştık. Yeşil Bayrak ödülü için başvurumuzu 29.02.2024 tarihinde Eko okul koordinatörümüz Ali Ateş yaptı. Sonuçlar bir ay içinde açıklanacak.

Haz

TURMEPA derneği tarafından 16.06.2021 tarihinde okulumuz 1-C öğrencilerine "denizlerimizde temizliğin önemi" ve "geri dönüşüm" konusunda farkındalık yaratmak amacıyla online atölye düzenlendi. İnteraktif bir anlatımla gerçekleşen atölyeye  öğrencilerimiz etkin bir şekilde katılım gösterdi. Etkinliğin değerlendirme bölümünde öğrencilerimiz çevre temizliği ile ilgili önerilerini görsel sanat ile ifade ettiler.

Haz

TURMEPA derneği tarafından 16.06.2021 tarihinde okulumuz 1-C öğrencilerine "denizlerimizde temizliğin önemi" ve "geri dönüşüm" konusunda farkındalık yaratmak amacıyla online atölye düzenlendi. İnteraktif bir anlatımla gerçekleşen atölyeye  öğrencilerimiz etkin bir şekilde katılım gösterdi. Etkinliği hazırlayanlara teşekkür ediyoruz.

Nis

1/C Sınıfı Geometrik Şekilleri öğreniyor. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin, atık malzemeleri değerli birer öğretim araçlarına dönüştürmenin önemi çok büyük.

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Öğrenciler atık malzemelerle yaptıkları robotlarını R sesi ile ilişkilendirerek hafta boyu sergileyecekler. SELİN ESMA YILMAZ ailesinin yardımıyla yaptığı robotu bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

 

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Öğrenciler atık malzemelerle yaptıkları robotlarını R sesi ile ilişkilendirerek hafta boyu sergileyecekler. PELİN ÇİFTÇİ ve DENİZ EROĞLU ailesinin yardımıyla yaptığı robotu bizimle paylaştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Öğrenciler atık malzemelerle yaptıkları robotlarını R sesi ile ilişkilendirerek hafta boyu sergileyecekler. Ariana AKBAŞ ailesinin yardımıyla yaptığı robotu bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Öğrenciler atık malzemelerle yaptıkları robotlarını R sesi ile ilişkilendirerek hafta boyu sergileyecekler. İlk olarak Miran COŞKUN ailesinin yardımıyla yaptığı robotu bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Öğrenciler atık malzemelerle hazırladıkları emoji kartlarını mihver derslerde soruları yanıtlama aracı olarak kullanıyorlar.

Ara

1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Matematik dersinde ONLUK BİRLİK SKALASI için bulaşık süngeri, 2 adet pipet ve delikli makarna veya boncuklardan faydalandılar.

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar.

 

Ara

Altın malzemeleri atmayınız, onları materyal olarak kullanınız; hem sıfır atık çıkarınız, hem de bu malzemeleri değerli birer eğitim öğretim materyaline dönüştürünüz. 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar.

Kas

1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar. Sıradaki etkinlikleri, atıl ve kullanılmayan kaynaklardan kesip yapıştırarak elde ettikleri GÖRSEL OKUMA MAKARASI, makara sayesinde çocuklar, hem kelime dağarcıklarını zenginleştirerek okuma yazma sürecine daha kolay adapte oluyorlar; hem de atık malzemeleri altın malzemeye dönüştürerek çevre bilinci farkındalığı oluşturuyorlar.

Kas

Bir pasta kutusu, nasıl yazı aracına dönüştü? 1/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar.

Kas

!/C Sınıfı öğrencileri ve velileri "ATIK MALZEME Mİ, ALTIN MALZEME Mİ?" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Çocuklar, atık malzemeleri değerli birer pekiştirece çevirerek hem eğlenerek öğreniyorlar hem de atık malzemelere değer kazandırarak çevre bilincinin temellerini atıyorlar.

Ekm

Okulumuzda "Sıfır Atık Projesi" devam ediyor. Öğrencilere bu konuda farkındalık yaratarak daha temiz ve yaşanılabilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.

Bu konuda siz değerli velilerimizden desteklerinizin devamını bekliyoruz. Okulumuzda "Plastik-Karton-Kompozit-Cam Toplama Kutusu, Plastik Kapak Kumbarası ve Atık Pil Toplama Kutusu" bulunmaktadır.

Sıfır atık projesine elinizde bulunan geri dönüşüm malzemelerini okulumuza ulaştırarak, projeye katkıda bulunabilrisiniz.

Mrt

Sıfır Atık - Geri Dönüşüm Projesi kapsamında plastik kapak ve atık pilleri geri dönüşüme kazandıran okulumuz öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda "Sıfır Atık Projesi" devam ediyor. Öğrencilere bu konuda farkındalık yaratarak daha temiz ve yaşanılabilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda siz değerli velilerimizden desteklerinizin devamını bekliyoruz. Okulumuzda "Plastik-Karton-Kompozit-Cam Toplama Kutusu, Plastik Kapak Kumbarası ve Atık Pil Toplama Kutusu" bulunmaktadır. Sıfır atık projesine elinizde bulunan geri dönüşüm malzemelerini okulumuza ulaştırarak, projeye katkıda bulunabilrisiniz.

Şbt

"Doğayı Sev, Çevre Bilincini Geliştir" parolasıyla 4-C sınıfı öğrencilerimiz "Mavi Kapak ve "Atık Pil" toplama geri dönüşüme kazandırma konusunda üstüne düşen görevi yapmayı devam ediyorlar. 

Şbt

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Velilerimiz;

Atık pil ve atık kağıtları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla başlattığımız atık pil ve kağıt toplama kampanyamız devam etmektedir. Çevrenizden topladığınız atık pil ve kağıtları okulumuza getirerek geri dönüşüm kampanyamıza destek sağlayabilirsiniz.

Ock

Okulumuzda "Sıfır Atık Projesi" devam ediyor. Öğrencilere bu konuda farkındalık yaratarak daha temiz ve yaşanılabilir bir dünyayı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda siz değerli velilerimizden desteklerinizin devamını bekliyoruz. Okulumuzda "Plastik-Karton-Kompozit-Cam Toplama Kutusu, Plastik Kapak Kumbarası ve Atık Pil Toplama Kutusu" bulunmaktadır. Sıfır atık projesine elinizde bulunan geri dönüşüm malzemelerini okulumuza ulaştırarak, projeye katkıda bulunabilrisiniz.

Ara

4/C Sınıfı bireysel olarak mavi kapak toplayan 3/A Sınıfı öğrencisi Eymen ile dayanışma içerisinde bir çalışma yaptı. Toplanan mavi kapakları birlikte arkadaşlarına ilettiler, pilleri ise projenin diğer sahibi 3/B Sınıf öğretmeni Sayın Hayriye Kızgır'a verdiler. Sloganımız "Birlikte daha güçlüyüz."

Ara

Atık Pil Toplama Şampiyonu Olabilir miyiz? Şimdiden iki kutu pil toplamayı başaran 4/C Sınıfı öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

SÜREKLİ KAPAK TOPLAYARAK  SIFIR ATIK PROJESİ'Nİ DESTEKLEYEN 2-A SINIFI ÖĞRENCİSİ NAFİYE ÇİFTÇİ'Yİ DUYARLILIĞINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ.

Ekm

Atık Malzemelerden Survivor Parkuru oluşturarak öğrencilerin atık malzemeler konusunda farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır.

Ekm

Atık Malzemelerden Survivor Parkuru kurarak öğrencileri geri dönüşüm konusunda farkındalık sağlamaları amaçlanmıştır.

Eyl

01 Ekim 2019 - 30 Nisan 2020 tarihleri arasında okullar arasında ödüllü atık pil toplama yarışması başlamıştır. Tüm velilerimizi ve öğrencilerimizi atık pil toplamaya davet ediyoruz. Atık pilleri sınıflarda bulunan atık pil kutusuna  atarak sınıfınıza destek olabilirsiniz.

Toplanan piller her ay sonu tartılıp, en fazla pil toplayan sınıf 1. olarak seçilip, sınıfça gezi ile ödüllendirilecektir.